Tekst og tanke


Karakter – hva er nå det?

The Art of Dramatic WritingTekst & Tanke skriver skuespill om dagen. Vi er med på en workshopserie på Østfold Teater ledet av Arne Berggren og Njål Helge Mjøs og skal skrive ny (og spennende) dramatikk for barn og ungdom.

Alle de andre deltakerne er utgitte forfattere og dyktige folk, og vi må ærlig innrømme at vi er både starstruck, ydmyke og ekstremt heldige som får lov til å være med. Uansett, under denne workshopen har vi lært veldig mye, og blant annet blitt tipset om en veldig god bok som vi anbefaler alle aspirerende (og etablerte) forfattere.

Boka er skrevet av Lajos Egri og heter «The Art of Dramatic Writing» (første gang utgitt i 1942). Den tar først og fremst for seg det å skrive for teater, men vi mener den er et nyttig verktøy for alle som vil skrive skjønnlitterært. Her er det flust med tips til hvordan du skal utvikle troverdige karakterer, noe som de fleste av oss vet er nødvendig for å skape en god historie. I tillegg insisterer Egri på at man ikke kan skrive en god historie som ikke tar utgangspunkt i og kommer som en naturlig konsekvens av karakterene du skriver om. Vi er enig, vi er bare ikke helt sikre på hvordan vi skal få det til. Nuvel, øvelse gjør mester, det har nå vi hørt.

Som vi skrev i vår omtale av «On Writing» – det holder ikke å lese kun én bok om du vil lære å skrive. Men du kan hente noe fra mange. Sannsynligvis er det ikke alt i denne boka som passer for deg, og kanskje liker du den ikke i det hele tatt, men vi synes du skal gi den en sjangse, i hvert fall hvis du vil lære mer om å utvikle gode karakterer.

Reklamer

Legg igjen en kommentar so far
Legg igjen en kommentarLegg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s%d bloggere like this: