Tekst og tanke


Denne bare MÅ du lese. Del I – Annette Münch

Tekst & Tanke har bestemt seg for å starte en serie. Selv skriver vi mest bokomtaler, men vi vil gjerne anbefale lesestoff også. Derfor skal vi gjøre det, på lettest mulig måte… Vi gir vi nemlig jobben videre.

Først ut er Annette Münch. Münch er magasinredaktør by day og romanforfatter by night. Tidligere i år kom hun ut med sin andre roman «Jenteloven«. Fra før har hun skrevet «Kaoskrigeren«, begge er ungdomsromaner fra harde, norske ungdomsmiljøer som de færreste av oss er kjenner til.

Vi spør: Hvilke bøker bare må man lese, og hvorfor.

Foto: Tanya Hanzalová Wibye

Foto: Tanya Hanzalová Wibye

I det siste har jeg lest en del ungdomsromaner, ettersom jeg har skrevet det selv. Her er noen forslag:

  • Den mørke siden av månen, av Tone Kjærnli. En utrolig sterk, gripende og til tider morsom historie på en rå og sår måte, om en gutt som opplever at bestekompisen dør i en ulykke foran øynene hans. Det er hardt å være tenåring og skulle takle store, vanskelige følelser på egen hånd, for første gang. Jeg er imponert over hvor troverdig Tone Kjærnli har skrevet, og ble oppriktig rørt flere steder.
  • Svart elfenben, av Arne Svingen. Om en norsk gutt som blir med sin afrikanske venn tilbake til krigsherjede Elfenbenkysten, på jakt etter moren hans. En brutal historie, som gir innblikk i det som kan være deler av skjebnene til mange unge flyktninger som befinner seg i Norge i dag. Vant Brageprisen. Svingen var selv i Afrika og gjorde research.
  • Boktyven, av Michael Zusack. Så vakker, så vakker! Og hvor ofte leser vi om siste verdenskrig fra tyske siviles synspunkt? Denne boken brukte jeg ett år på å lese, for jeg ville ikke bli ferdig med den. Den er så fint fortalt.
  • Og for alle som ønsker et innblikk i harde, norske ungdomsmiljøer, anbefaler jeg selvfølgelig Kaoskrigeren og Jenteloven!
Reklamer

1 kommentar so far
Legg igjen en kommentar

[…] krysser fingrene for Annette, og synes du skal ta en titt på hennes egne bokanbefalinger. Skriv en kommentar No Comments Yet hittil Kommentér RSS feed for kommentarer på […]

Tilbakeping av Og de nominerte er « Tekst og tanke
Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s%d bloggere like this: