Tekst og tanke


Verktøy for skrivere

I dag skal vi holde et skrivekurs på Prosjektdesign, og i den forbindelse legger vi ut en post med fine verktøy for skrivere (skrivere som i skrivende mennesker, og ikke printere). Lista er som følger:

  1. «Skriv så det selger» av Christine Calvert er et must. Den er kort, lettlest og full av gode tips for de som skal skrive. Både profesjonelt og litt mindre profesjonelt. Christine er damen bak firmaet Tekstdoktor, og er skrekkelig flink, både til å skrive, og til å holde kurs. Hun har også skrevet boka «Skriv for nettet – kort og godt» som henvender seg mest til de som skal: Skrive for nettet (du gjettet det, ja?).
  2. «Språkvett» er en oppslagsbok fra Kunnskapsforlaget. Vi har hatt vår siden den kom ut i 2001 og bruker den flittig. Her kan du finne artikler om bruk av bindestrek, adjektiv, punktum, preposisjoner og forskjellige teksttyper/sjangre. Boka er veldig nyttig og lærerik, uansett hvilket nivå du er på. (Boka er visst ikke å oppdrive på norske nettbutikker, men denne er verdt pengene om dere får tak i den).
  3. Bokmålsordboka/Nynorskordboka på nett. De fleste av oss har nettilgang når vi jobber med en tekst, derfor er vi evig takknemlige til dokumentasjonsprosjektet ved Universitet i Oslo, som har lagt ut disse ordbøkene gratis på nett til alle som trenger den. Ingen grunn til å lure på stavemåten lenger.
  4. «Kunsten å skrive godt» er en bok forfatteren, Aage Rognsaa, godt kunne lest selv. Den er ikke spesielt lesevennlig, men innholdet er bra, og verdt tiden det tar å forstå den. Kanskje ikke den boka du MÅ ha i bokhylla, men lån den om du finner den på biblioteket.
  5. «Skriveboka» av Merete Morken Andersen er heller ikke en bok du MÅ ha. Men hun skriver noen interessante artikler om skriveprosessen og forskjellige sjangre. Hvis den fenger deg kan du bruke den som oppslagsverk i mange år. Hvis ikke? Nuvel.

Skaff deg uansett bok nr. 1 på lista og bruk den. Les den igjen og igjen, (det tar bare et par timer), for å friske opp i verktøyene Calvert plukker frem, og vær for all del bevisst på at du skriver.

Til sist legger vi ut tankekartet vi brukte på kurset (hvem trenger PowerPoint), og ønsker dere alle, både Prosjektdesignere og andre, lykke til med skrivinga.

Enkelt tankekart

Reklamer

Legg igjen en kommentar so far
Legg igjen en kommentarLegg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s%d bloggere like this: